Spring naar de content

De mooie DWDD-meisjes moet u voortaan zelf spotten

[[image file="2009-12/afbeelding_27.png" ]]Een grote schok ging door internettend Nederland. Sinds 9 december is de veelbesproken twitter account DWDD-meisjes niet meer. Beheerder, fotograaf en DWDD-meisjesspotter Tjarko van der Pol gaf er zomaar de brui aan. De jonge, veelal blonde, appetijtelijk uitziende meisjes worden toch nog steeds strategisch tussen de gasten van De Wereld Draait Door neergezet? Wat is er aan de hand?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Meneer Van der Pol, waarom bent u gestopt?
“Het was een leuk project om aan te werken. In zeer korte tijd kreeg het heel veel aandacht en dat is goed voor een kunstenaar. Toen ik aan het project begon, had ik me zelf voorgenomen  om een maand lang DWDD-meisjes te spotten. Uiteindelijk zijn dat tien weken geworden.”

Tien weken jagen op DWDD-meisjes, is dat leuk?
“Het spotten is lastiger dan je in eerste instantie zou denken. Technisch gezien is het gewoon je iPhone dicht bij je  tv houden, een plaatje schieten en dan twitteren. Alleen dan zit mijn kunstacademie-achtergrond me in de weg. Want ook de compositie telt. En ook niet alles valt onder de categorie DWDD-meisje. Met dat laatste had ik nog het meeste moeite. Sommige meisjes zijn nou eenmaal mooier dan andere meisjes en ieder heeft ook weer zijn eigen smaak. Ik heb puur de meisjes gefotografeerd die er enigszins aangenaam uitzagen en vooral duidelijk in het beeld zaten.”

Kreeg je veel positieve reacties?
“Matthijs van Nieuwkerk himself heeft in de Coen & Sandershow een reactie gegeven op de DWDD-meisjes. Op die reactie zat ik al een tijdje te wachten. Een fragment hiervan heb ik gebruikt in de compliatie van november (zie hieronder). Giel Beelen heeft mij geïnterviewd op de radio en het leuke van die uitzending was dat daar weer veel reacties op werden gegeven van mensen die het beaamden: DWDD plaatst gewoon veel mooie meisjes op strategische plekken."

Nooit klachten over je keuze gekregen?
“Ik heb mailtjes gekregen van meisjes die lieten weten teleurgesteld te zijn in mijn selectiebeleid. Deze arme schatten zaten dan in het publiek maar waren niet door mij gespot. Dat vond ik dan wel lastig. Het was niet mijn bedoeling meisjes te kwetsen. Juist daarom wil ik dat niemand deze edele taak van mij overneemt. In ieder geval niet onder de naam DWDD-meisjes.”

Kun je nog wel naar DWDD kijken?
"Zo nu en dan kijk ik er nog wel eens naar. Al ben ik er eventjes redelijk klaar mee. Ik weet nu precies welke camerahoeken er zijn en in welke volgorde ze gebruikt worden. Gelukkig zitten er links en rechts nog steeds knappe meisjes. Hopelijk zeggen de meisjes die ik gespot heb later tegen hun knappe dochters: ‘Ooit was mama een DWDD-meisje’."

De compliatie van november 2009:
<object width="410" height="250"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/bU8CI30uMAI&hl=nl_NL&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/bU8CI30uMAI&hl=nl_NL&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="410" height="250"></embed></object>