Spring naar de content

‘De PvdA schiet zichzelf wéér in de voet’

“Wanneer leert de PvdA om niet steeds in eigen voet te schieten?” verzuchte campagnestrateeg Alex Klusman vanmorgen op Twitter. En daar heeft hij gelijk in. Het was maandag namelijk de Nacht van de Lange Messen in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Want ondanks de herhaalde oproepen van Wouter Bos tot eenheid in de partij na het Marcouch-debacle werd er maandagavond even keihard afgerekend met de aanhangers van de mediagenieke doch geplaagde stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch. Drie leden van het afdelingsbestuur, die zelfverklaard Marcouch-aanhanger zijn, werden dringend verzocht hun positie op te geven. Duidelijk voorbeeld van there’s a new sheriff in town in de vorm van Achmed Baâdoud. Exit voorzitter Hans Aertsen en penningmeester Wim Knol dus. Opmerkelijk omdat het bestuur nog maar een kleine vier maanden, tot de gemeenteraadsverkiezingen, in functie hoefde te blijven. Dat gaat dus lekker daar in de hoofdstad, want ook in  stadsdeel Zuidoost rommelt het behoorlijk.

Kortom, het schiet niet op met de PvdA. De partij is gehalveerd in de peilingen – en dan is de kans groot dat ze ook nog eens nat gaan op dit dit onderwerp. En er niet over praten zal ook niet helpen. Maar goed, het zijn gelukkig maar peilingen.