Spring naar de content

Myra Koomen over parodie: ‘Daar word ik niet vrolijk van’

Myra Koomen, de Enschedese CDA-wethouder van Werk en Inkomen en filmster, is not amused met de parodie op haar egodocument propagandafilm. Ze steunt de producent van de rolprent in haar eis: de onmiddellijke verwijdering van de paskwil. “Er zijn nou eenmaal spelregels in ons land.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Wat vindt u van het filmpje?
“Ik heb niets tegen parodie en satire, maar het moet dan wel op een legale manier gemaakt worden. We hebben nu eenmaal spelregels in ons land. Ik hecht aan mijn originele filmpje. Ik vind het nogal wat als er met de bestaande beelden iets anders gemaakt wordt. Daar word ik niet vrolijk van.”

Heeft u nog reacties gekregen op uw eigen filmpje?
Lachend: “Ja, waanzinnig! Het is meer dan 25.000 keer bekeken!”

Wat vindt u van de reacties?
“Het maakt wat los bij mensen: soms positief soms negatief. Maar het triggert, aleen al daardoor is het geslaagd.”

Kijkt u ook naar de commentaren op weblogs?
“Natuurlijk kijk ik even. Er staan vaak – hoe zal ik het zeggen – hele bijzondere reacties tussen. Om sommige moet ik erg lachen. Van andere denk ik nou zeg. Die gaan dan het ene oor in en het andere weer uit.”

Waarom wordt het CDA niet genoemd in uw filmpje?
“Op lokaal niveau kun je een zodanig vertrouwen winnen dat je niet per se partijgebonden hoeft te zijn. Dus als iemand van zijn levensdagen nooit CDA heeft gestemd en met die partij niets te maken wil hebben, kan door te zien waar ik voor sta en wat ik heb bereikt dan toch op mij stemmen.”

Een garantie voor herverkiezing dus.
“Daar ben ik heel nuchter in: dat weet ik pas na drie maart.”

Onderwerpen