Spring naar de content

Heeft u al een orb gezien?

Fotograaf Ed Vos heeft zojuist een nieuw boek uit. Het gaat over orbs: multidimensionale bewustzijnsvormen. En Ed Vos is niet de enige die ze kent: we hebben ze allemaal ooit gezien.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Mark Traa

Iedereen ziet wel eens een vreemd lichteffect op een foto, veroorzaakt door een weerkaatsing, een stofdeeltje of een lichtdruppel. Want dat is wat een orb is. Fotobedrijven leggen het zelf ook uit. En anders is er dit verhaal waarin alle twijfels worden weggenomen.

Want ja, er zijn twijfels. Orbs kunnen namelijk ook van paranormale herkomst zijn: “Het kunnen de zielen van overledenen zijn of misschien zijn het wel zielen die wachten om in een fysiek lichaam geboren te worden”, lezen we op een hyves-pagina van orb-watchers.

Nu denkt u vast: die orbs, dat is iets voor een marginaal clubje mensen die echt niks anders te doen hebben. Daarin vergist u zich. Want er zijn talrijke Nederlanders die echt heel erg druk zijn met orbs. Zij kunnen niet accepteren dat er voor sommige verschijnselen hele eenvoudige verklaringen zijn. Kijk maar eens hier, hier, hier en vooral hier op de site van Ed Vos zelf. Nu bijna iedereen met een fototoestel in zijn mobieltje rondloopt, voorspellen we: die orbs, dat wordt nog heel groot.

Onderwerpen