Spring naar de content

Jaarwisseling, de gevaarlijkste tijd voor ogen

De jaarwisseling is gevaarlijk! Het jaarlijkse eet-, drink- en vuurwerkfestijn maakt meer slachtoffers dan u denkt. En dan hebben we het niet over de afschuwelijke kater die u op nieuwjaarsdag veroordeelt tot bed of bank. Nee nee, uw ogen lopen een enorm gevaar! Afgelopen jaar waren er wel 23 blinde ogen te betreuren. Veteranen weten dat dat de helft  is van het gesneuvelde ogen tijdens Irak-oorlog. Medici roepen op tot een verbod en europarlementariër Wim van de Camp wil waarschuwingsstickers. Voor een betuttelend oud en nieuw!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

De avond begint al gevaarlijk te worden voordat u te diep in het glaasje gekeken hebt. Het ontkurken van de champagne is namelijk buitengewoon risicovol. Doe het vooral niet zelf, want slachtoffers zijn meestal degenen die de fles vasthouden. Als je de fles niet open krijgt, kijk dan niet naar de kurk, voor je het weet zit er een scheur in je oog.

Gelukkig weet Wim van de Camp daar een probaat middel tegen. Vanuit Brussel moet worden verordonneerd dat er waarschuwingsstickers op de flessen geplakt worden en daarnaast is een handleiding ontkurken voor beginners ook onontbeerlijk volgens de europarlementariër. En om de kans op letsel helemaal te minimaliseren dient er ook nog een landelijke campagne gevoerd te worden. Zoals we al jaren kennen van het vuurwerk.

Dat knalllen leverde afgelopen jaar weer 23 keer oogletsel op. Vandaar dat de oogartsen wéér oproepen tot een verbod op vuurwerk. Wellicht kunnen ze dat het beste via de politiek spelen, was GroenLinks ook al niet voor een verbanning van de rotjes en gillende keukenmeiden?