Spring naar de content

PvdA-stadsdeelvoorzitter: ‘Neem een illegale taxi!’

De niet geheel onomstreden Amsterdamse PvdA-stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet zette zondagavond per ongeluk een privé-bericht online op Twitter. Om het bericht vervolgens weer te verwijderen. Een klassiek boekestijntje dus. Maar is ze nou voor of tegen snorders?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Aan wie ze het bericht verstuurde weten we niet, maar het was niet de bedoeling dat [[popup file=”2009-12/elvirasweetsnorder.jpg” description=”dit bericht” align=”inline” ]] op Twitter terecht hoorde te komen. Apart, in februari dit jaar zei ze nog over snorders: “Deze illegale activiteit kunnen we echter niet tolereren. De politie treedt dan ook op tegen snorders.”

Sweet zag gisterenavond al snel haar fout in, verwijderde de boodschap van het microblog en [[popup file=”2009-12/elvira_sweet_snorders_2.jpg” description=”benadrukte” align=”inline”]] dat ze tegen snorders is. Ze is hoe dan ook volgend jaar weg.

Belangrijker: hoe geloofwaardig is de stadsdeelvoorzitter nog?

UPDATE 21:20 uur – Sweet twittert nu dat niet zij, maar haar buurvrouw het bericht met haar BlackBerry heeft verstuurd: “Buurvrouw en ik hebben dezelfde BB. Zij had na het koffie drinken de mijne en ik de hare. Erg gevaarlijk!!” Tja…

Onderwerpen