PvdA-stadsdeelvoorzitter: ‘Neem een illegale taxi!’

Bas Paternotte 20 dec 2009 Politiek

De niet geheel onomstreden Amsterdamse PvdA-stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet zette zondagavond per ongeluk een privé-bericht online op Twitter. Om het bericht vervolgens weer te verwijderen. Een klassiek boekestijntje dus. Maar is ze nou voor of tegen snorders?

Aan wie ze het bericht verstuurde weten we niet, maar het was niet de bedoeling dat [[popup file=”2009-12/elvirasweetsnorder.jpg” description=”dit bericht” align=”inline” ]] op Twitter terecht hoorde te komen. Apart, in februari dit jaar zei ze nog over snorders: “Deze illegale activiteit kunnen we echter niet tolereren. De politie treedt dan ook op tegen snorders.”

Sweet zag gisterenavond al snel haar fout in, verwijderde de boodschap van het microblog en [[popup file=”2009-12/elvira_sweet_snorders_2.jpg” description=”benadrukte” align=”inline”]] dat ze tegen snorders is. Ze is hoe dan ook volgend jaar weg.

Belangrijker: hoe geloofwaardig is de stadsdeelvoorzitter nog?

UPDATE 21:20 uur – Sweet twittert nu dat niet zij, maar haar buurvrouw het bericht met haar BlackBerry heeft verstuurd: “Buurvrouw en ik hebben dezelfde BB. Zij had na het koffie drinken de mijne en ik de hare. Erg gevaarlijk!!” Tja…

Reageer op artikel:
PvdA-stadsdeelvoorzitter: ‘Neem een illegale taxi!’
Sluiten