Spring naar de content

Prettige kerstdagen van de pedopartij

Er zijn kerstwensen die we na ontvangst het liefst zo snel mogelijk vergeten. Zoals die van het bestuur van de Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (beter bekend als de pedopartij). Hun website is voor de gelegenheid opgetuigd als gezellige kerststal vol high-res foto’s van de drie bestuursleden voor kerstbomen en op het Binnenhof. Wacht even… op het Binnenhof?! Ze gaan toch niet weer meedoen aan de verkiezingen?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Wel dus. Nadat de pedopartij in 2006 te weinig handtekeningen wist te verzamelen, proberen voorzitter Marthijn Uittenbogaard, penningmeester Ad van den Berg en secretaris Norbert de Jonge het opnieuw. Van de 570 handtekeningen die nieuwe politieke partijen moeten kunnen overleggen om deel te nemen aan de Tweede Kamerverkiezingen heeft de partij er reeds elf verzameld.

De tot in Australië beroemde partij vecht behalve voor legalisatie van pedoseksuele contacten (vanaf 12 jaar) ook voor een verlaging van de minimumleeftijd om te stemmen, te gokken en naakt te lopen. De gemeenteraadsverkiezingen van maart 2010 slaat de partij over. Want, zo schrijft Uittenbogaard op de site: “Vanwege het standpunt van de scheiding der machten zal de PNVD ook nooit lokale partijen oprichten. Lokale partijen zijn vaak afhankelijk van hun grote broer in Den Haag, en dit is veelal ook de dood in de pot.”

Begin vorige maand baarde Van den Berg opzien tijdens een door zender Het Gesprek georkestreerde ontmoeting met seksuologe Goedele Liekens. Over contact met een minderjarige jongen zei hij: “Met toestemming heb ik aan zijn piemel gezogen en aan zijn billen gevoeld. Meer niet.” En: “Als het kind geniet, dan geniet ik dus ook.” Waarop Liekens concludeerde: “Dan ben je toch eigenlijk gewoon seksueel gestoord.”

(Lees verder onder de video.)
<object width=”410″ height=”250″><param value=”http://www.youtube.com/v/ckZh4XzEV6I&hl=nl_NL&fs=1&”></param><param value=”true”></param><param value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/ckZh4XzEV6I&hl=nl_NL&fs=1&” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”250″></embed></object>

De PNVD gaat in 2010 intensief campagne voeren om resterende 559 handtekeningen te verzamelen. Iedere zondagavond om 20.00 uur zullen de heren een nieuw campagnefilmpje plaatsen met antwoorden op vragen als ‘waarom willen jullie jongeren laten wonen waar ze zelf willen?’ In ‘testfilmpje’ nummer drie draait Van den Berg er niet omheen: “Los van het feit dat wij vinden dat kinderen recht hebben om zelf te bepalen met wie zij seks willen hebben, vinden wij ook dat kinderen vanaf hun twaalfde jaar mogen bepalen bij wie ze willen wonen.”

<object width=”410″ height=”250″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/x1mwDS8pC7Q&hl=nl_NL&fs=1&”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/x1mwDS8pC7Q&hl=nl_NL&fs=1&” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”250″></embed></object>

Onderwerpen