Spring naar de content

Rotterdam wordt het nieuwe Jeruzalem

Het is bijna Kerstmis. Tijd om de geboorte van Jezus Christus te vieren. Of is er nieuws te melden? Ja hoor: in Rotterdam is een nieuwe messias opgestaan.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Mark Traa

Een messias in Rotterdam? Nee, het is niet onze eigen grofgebekte huisgoeroe. We hebben het deze keer over JHWH (Jahweh) Vredeveld, die vorige week aan de wereld openbaarde dat hij “de weg, waarheid en het leven” is. Zijn eigen stad Rotterdam, oh toeval, wordt het nieuwe Jeruzalem. Hij kondigt alvast aan dat de Maasstad de eerste zal zijn waar men zonder geld moet gaan leven.

JWJH Vredeveld? De nieuwe messias heeft ook een meer aardse naam: Jan Moddejongen (39). En een gezicht. Eerder gaf hij al zijn ideeën over de aanstaande komst van God en de betekenis van het getal 11. Want dat ziet Jan overal terugkomen, vooral op internet. We citeren: “Het allermooiste van dit alles is dat Nederland (Holland, the new Holyland?) het land zal zijn van waaruit dit alles gaat plaats vinden! De jaartelling is op het jaar 1 begonnen! Dus precies na 2000 jaar was er brand in het hemeltje in Volendam! 254(11) later stond de wereld in brand! En onze HOOFDstad heet A’DAM! En het is die eerste meester die alles weer recht zal zetten wat krom is geluld en vervolgens weer scheef is opgeschreven!”

Ja, onze Jan houdt wel van cijfers. En van uitroeptekens, ook op andere plekken waar hij zijn visie tentoonspreidt , zoals hier, waar zijn Hyvesgenoten toch wel een beetje erg moe van hem worden, hier en hier. In 2002 liep KRO’s Hella van der Wijst nog een hele wandeling met hem. Wij wensen Sint Jan gewoon een zalige Kerst toe. Wat ons betreft is Rotterdam groot genoeg voor twee messiassen.