Spring naar de content

Botsing tijdens tv-opnames. Verdonk: ‘Maarten van Rossem bedriegt kiezers’

Historicus en PvdA-lijstduwer Maarten van Rossem blijft zich in de kijker spelen. Weigerde hij na een onnozele fotoruzie al in de debat te gaan met zijn collega-lijstdiuwers, nu stuitte hij tijdens televisieopnames bij de regionale omroep RTV Utrecht op politica Rita Verdonk, die van mening is dat Van Rossem aan ‘kiezersbedrog’ doet.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Verdonk sprak Van Rossem in de studio van de Utrechtse omroep aan op zijn bijbaan als PvdA-lijstduwer voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het schoot de Trots op Nederland-politica tijdens de opnames van het Jaaroverzicht in het verkeerde keelgat dat Van Rossem categorische weigert in de gemeenteraad plaats te nemen, ook niet als hij met voorkeurstemmen gekozen zal worden.

De ToN-politica vindt het kiezersbedrog van Van Rossem. Word je gekozen met voorkeurstemmen, dan ga je in de raad, vindt zij. Van Rossem acht het onwaarschijnlijk dat hij op 3 maart door de inwoners van Utrecht gekozen zal worden. In de uitzending geeft hij aan dat dat zijn ambitie ook niet is. De slechte positie in de peilingen van de PvdA was de reden om lijstduwer te worden. Van Rossem is al tientallen jaren lid van de partij.

Trots op Nederland heeft in de gemeenten waar de partij in maart mee zal strijden om de stem van de kiezer geen lijstduwers op de kandidatenlijsten staan. De partij belooft alleen kandidaten die bereid zijn ‘de zware maar ook mooiste rol ter wereld’ te vervullen op de lijst te zetten.

De aanval van Verdonk en de verdediging van Van Rossem zijn op Eerste Kerstdag te zien op RTV Utrecht. Beiden zijn als bekende Utrechters te gast in het eerste deel van het Jaaroverzicht. Morgen is de uitzending de hele dag door te zien op televisie en internet.