Spring naar de content

Jasper Schuringa is volgens Wikipedia géén held

De naam Jasper Schuringa is inmiddels over de hele wereld wel bekend. En dat is ook best wel logisch, want een terrorist overmeesteren in een vliegtuig is weinigen gegeven. Zo iemand noem je een held. Toch? Zo niet encyclopedie hobbyproject Wikipedia. “[[popup file=”2009-12/afbeelding_14_copy3.png” description=”Een incident” align=”inline” ]]. Er worden wel meer brandjes geblust en andere ongelukken voorkomen door naamloze helden.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

In Wikipedia kunnen de gebruikers bepaalde pagina’s nomineren voor verwijdering. Zondag besloot Eddy Landzaat (“Mijn hobby’s zijn Ierland, genealogie, geschiedenis en lokale geschiedenis”) dat maar te doen. Want hij vond het artikel over de Held van Detroit NE. NE betekent dat een artikel niet geschikt is voor de online hobby encyclopedie. Al gauw kreeg Landzaat bijval van Fred Lambert  (“Ik ben afkomstig uit West-Zeeuws Vlaanderen. Voorlopig zal ik me beperken tot de heemkunde van mijn streek hier, maar mijn belangstelling is breder.”) Want hij noemt de heroïsche actie van Schuringa [[popup file=”2009-12/afbeelding_14_copy2.png” description=”een incident” align=”inline” ]]: “Er worden wel meer brandjes geblust en andere ongelukken voorkomen door naamloze helden.” De andere reacties van de helden van Wikipedia leest u hier (even naar beneden scrollen).

Gelukkig staan er nog wel heel veel andere interessante artikelen op Wikipedia over tosti’s, punniken en een mooi overzicht van buslijnen.

Enfin, iemand die een terrorist overmeestert en voorkomt dat een vliegtuig ontploft is wat HP/De Tijd  betreft een held. Dat hij nu centen wil zien doet daar niets aan af. Het interview met Jasper Schuringa bij CNN ziet u hier.

Onderwerpen