Spring naar de content

Wikipedia negeerde held Jasper, maar buigt voor lezersactie HP/De Tijd

MET UPDATE – Berichtten wij eerder al over de kwestie Jasper Schuringa (held) en Wikipedia (hobby-encyclopedie), nu blijkt dat het de gebruikers heeft bekoord hem te reduceren tot ‘[[popup file=”2009-12/jasper_ii_copy1.jpg” description=”een medepassagier” align=”inline” ]]’. Het is tijd voor actie!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Wat moet Schuringa doen om genoemd te worden? Het Kabinet heeft inmiddels zijn waardering uitgesproken, in de Amerikaanse media is hij een held, de FBI en de CIA wezen hem aan als de man die de belangrijkste rol speelde in het voorkomen van de aanslag en er gaan zelfs stemmen op om hem een standbeeld te geven.

Dan doet de Engelstalige Wikipedia het beter. In het artikel over de gebeurtenissen rondom Flight 253 wordt Schuringa tenminste nog elf keer genoemd.

Daarom vindt HP/De Tijd dit het juiste moment voor een lezersactie. Meld u aan bij Wikipedia en zorg dat Schuringa krijgt wat hij verdient: een eigen pagina op Wikipedia zonder opmerkingen als ‘Deze pagina is genomineerd voor verwijdering‘. Een blijvertje dus. U kunt hier uw ongenoegen kenbaar maken. Yes we can!

UPDATE, 17.44 uur – De lezersactie blijkt nu al – binnen het uur – een doorslaand succes. Held Jasper Schuringa wordt inmiddels genoemd op de wiki-pagina over Vlucht 253. Om 17 uur zag de pagina er nog zo uit.

Onderwerpen