Spring naar de content

Paul Witteman: ‘Motivatie Maartje van Weegen-bokaal absurd’

Sommige prijzen win je liever niet. Dat geldt wellicht ook voor de Maartje van Weegen-bokaal. Deze prijs is door de PVV in het leven geroepen voor de ‘linkse en bevooroordeelde berichtgeving door de staatsomroep’. Een van de vijf genomineerden is de redactie van Pauw & Witteman ‘van de socialistische VARA’. Paul Witteman verging het lachen om de nominatie al snel. “De motivatie is absurd.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Meneer Witteman, voelt u zich gevleid vanwege de nominatie?
“Ik moest er wel even om lachen, niet erg lang, want de verbetenheid waarmee de motivatie wordt verwoord (ook voor de andere genomineerden) stemt somber.”

Oké, dit is die motivatie. “Excelleert op dagelijkse basis in het afkraken van de Partij voor de Vrijheid en Geert Wilders – met een vaste serie gasten. Maar zelfs daarbinnen weet men nog door het ijs te zakken. Dieptepunt: een verzoek aan het studiopubliek zich te tooien met een hoofddoek, het symbool van islamitische vrouwenonderdrukking.”
“De motivatie is absurd. De VARA-leiding maakt zich eerder zorgen over de grote ruimte die wij geven aan PVV-Kamerleden om hun ideeën voor het voetlicht te brengen. We vroegen een paar vrouwen in ons publiek een hoofddoek te dragen op de dag dat de PVV de ‘kopvoddentax’ in de Tweede Kamer voorstelde. Een luchtige reactie op een pijnlijk voorstel.”

Zou u de prijs in ontvangst nemen?
“We zouden de prijs, denk ik, wel in ontvangst nemen als het live gebeurt in onze uitzending en de PVV-woordvoerder kan worden ondervraagd.”

Voor het eind van het jaar wordt de winnaar bekendgemaakt.