VVD vertrouwt Italiaanse verkeersincasso niet

Bas Paternotte 30 dec 2009 Politiek

Sommige vakantiegangers richting Italië zijn er al mee in contact geweest: de European Municipility Outsourcing (EMO). Een incassobureau dat namens de Italiaanse overheid verkeersboetes int. Maar dat gaat op een erg onbeholpen manier. De VVD wil nu opheldering. Want wat moeten we met dit soort zinnen: “Beste bezoeker, deze werd gecreëerd om u alle inlichtingen in ons bezit te verschaffen m.b.t. de door u betwiste sanctie en om een handig instrument van betaling on line ter uwer beschikking te stellen”?

Verschillende delen van onder meer Rome, Florence en Milaan zijn autovrij. Het is alleen toegestaan daar te rijden als u bewoner bent of uw hotel zich daar bevindt. Eén en ander staat met borden aangegeven, overtreders krijgen echter een boete. Die Italianen schijnen met camera’s uw nummerplaat, of die van uw huurauto, te kunnen achterhalen en uiteindelijk krijgt u een pittige bekeuring

En daar is niets mis mee, dat is namelijk al in 2004 afgesproken in het kader van de Europese samenwerking. Maar check nou eens die site van EMO. Dat is toch [[popup file=”2009-12/afbeelding_16.png” description=”geen Nederlands” align=”inline” ]]?

Reden genoeg voor VVD-Kamerlid Charlie Aptroot om Kamervragen te stellen. Waarschijnlijk voldoet EMO gewoon aan de Europese Verdragen, maar het is natuurlijk stuitend dat zij niet eens een brief kunnen versturen met voldoende porto.

Reageer op artikel:
VVD vertrouwt Italiaanse verkeersincasso niet
Sluiten