Lachen met Gonny

Wouter Sinke 30 dec 2009 Politiek

Altijd leuk aan het einde van het jaar: de kerst- en oudejaarsquizjes. Ook Het Parool blikte terug, en wel op het laatste decennium van Amsterdam. Natuurlijk mocht Gonny van Oudenallen daarbij niet ontbreken. De ex-politica van stadspartij Mokum Mobiel en Tweede Kamerlid voor eenmansfractie Groep Van Oudenallen was nogal eens verwikkeld in scabreuze akkefietjes. Daarom maakte de Amsterdamse krant de volgende lollige quizvraag:

Gonny van Oudenallen raakte in 2005/2006 niet in opspraak door:

a) illegaal onderverhuren van haar woning;

b) inschakelen van haar eigen reclamebureautje voor partijzaken;

c) oraal bevredigen van een D66- raadslid in de parkeergarage van de Stopera;

d) pinnen van partijgeld voor privé-doeleinden.

Antwoord ‘c’ (het juiste antwoord) schoot Van Oudenallen in het verkeerde keelgat. Ze schreef ‘onthutst’ een brief naar hoofdredacteur Barbara van Beukering.

Een reactie bleef echter uit. “Maar ik wil zeker een antwoord van haar. Mensen kunnen fouten maken en stommiteiten begaan, maar als dit soort seksistische shit wordt geschreven, gaan we heel wat jaren terug in de tijd. Er zitten gewoon kleuters op de redactie. Het is beneden alle peil en het doet me pijn. Zeker met Kerst – een tijd van vrede – is dit een regelrechte oorlogsverklaring. Dit is gewoon wraak en venijnigheid van Het Parool.”

Dit vroeg weer om wraak van Van Oudenallen, die prompt haar abonnement opzegde. “Laat de krant zichzelf maar opknopen. Anderen moeten de krant maar ondersteunen.”

Barbara van Beukering lijkt niet erg onder de indruk van de oorlogstaal. “Weer een e-mail van Gonny van Oudenallen? Ze schrijft ons er wel vier per week!”

Maar is er inderdaad sprake van een haatcampagne van de krant tegen de ex-politica? Die ze zelf omschrijft als ‘vrouwonvriendelijk, onderbuikgevoel en weer een bewijs van de haat tegen mijn persoon binnen de redactie’?

Welnee, zegt Van Beukering. “Dat is nergens op gebaseerd. De quiz is niet gemaakt door de redactie, maar door Carel Helder, die een meester is in het verzinnen van geestige vragen.” Maar de gewraakte vraag is toch niet bepaald smaakvol? “Ach, dat is nou humor om te lachen!”

Reageer op artikel:
Lachen met Gonny
Sluiten