Spring naar de content

Top 10 meest gelezen berichten van 2009: 5, 4, 3, 2, 1…

Wat was dit jaar het best gelezen artikel op deze site? Staat huisgoeroe Chris van Dipten op 1? Was het Hans van Baalen die een mislukte staatsgreep in Nicaragua pleegde? Of toch iets anders?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

5. Elatik heeft geen spijt van Hitler-vergelijking
Stadsdeelvoorzitter van het Amsterdamse Zeeburg Fatima Elatik (PvdA) verslikte zich op Twitter. Ze vergeleek Geert Wilders met Adolf Hitler. Spijt vanwege die vergelijking heeft ze niet. “Ik weet wat ik heb opgeschreven, en het mag ook wel een keertje gezegd worden.”

4. Nepoverheidsfolder maakt concentratiekampgrappen
Bij sommige huishoudens viel eind november een zeer echt lijkende folder van de Rijksoverheid op de mat. Inhoud van de brochure: een satirische oproep aan burgers om ‘kosteloos hun sofi-nummer op de binnenkant van hun pols te laten tatoeëren’. Dit leidde tot veel ophef vanwege de verwijzing naar de jodenvervolging. Wie zat er eigenlijk achter het buitengewoon professioneel ogende pamflet?

3. Hans van Baalen pleegt staatsgreep
VVD-Europarlementariër Hans van Baalen pleegde op 12 november een – mislukte – staatsgreep in Nicaragua. Nou bijna dan. Hij wist maar net zonder kleerscheuren het Latijns-Amerikaanse land te ontvluchten.

2. Wel of geen Mexicaanse griepprik?
Paniek vanwege de varkensMexicaanse griep! Vooral op internet, want daar blijven tegenstanders van inenting spookverhalen verspreiden. Wat te doen? De overheid moet op huisbezoek, ook op internet. Er zit niks anders op.

1. De wilde haren & jonge jaren van Geert Wilders

Dé topper van afgelopen jaar was de jeugdfoto van Geert Wilders die op 2 september opdook. Begin jaren tachtig maakte de 18-jarige Wilders een rondreis door het Midden-Oosten. Op de foto is hij aan het kaarten in een kibboets in Israël.

Klik hier voor de nummer 10, 9, 8, 7 en 6 (steekwoorden: koningshuis, Van Dipten, Ebisch)