Bij de PVV

import vooraf 8 jan 2010 Leven

Vorig jaar bleek dat steeds meer hoogopgeleiden overwegen bij de eerstvolgende Tweede Kamerverkiezingen op de PVV te stemmen. Voor politici als D66-voorman Alexander Pechtold zijn dat soort berichten reden de partij van Geert Wilders af te schilderen als rechts-extremistisch en voor PvdA-minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst zelfs om eens wat wetenschappers in te huren die de PVV willen benoemen tot een gevaar voor de rechtsstaat. Dergelijke acties moeten het weldenkende deel van de natie voldoende afschrikken en weer richting de traditionele polderpartijen dirigeren.

HP/De Tijd laat zich door niemand (meer) gebruiken. Dit blad staat op het politieke speelveld achter de grootste populatie van het land: de intelligente zwevende kiezers. Het is om die reden dat onze verslaggeefster Karen Geurtsen tussen 31 augustus en 18 december 2009 undercover werkte als stagiaire bij de Tweede Kamerfractie van de PVV. Haar opdracht was niet om de PVV aan het kruis te nagelen als rechts-extremistische partij of juist om een reclamespot te schrijven voor de club van Wilders. Nee, zij moest een kleine vier maanden doorbrengen bij de Tweede Kamerfractie van de PVV, en of die partij deugt of niet deugt, kunt u de komende weken op basis van haar dagboekfragmenten zelf beoordelen. Want zo wil de intelligente zwevende kiezer het, naar onze stellige overtuiging: informatie vergaren en vervolgens zelf een oordeel vellen.

Het is overigens ontluisterend hoe gemakkelijk onze verslaggeefster maandenlang toegang kreeg tot de burelen van de PVV in de Tweede Kamer. Als een twintiger op basis van niet meer dan een (ongecheckt) curriculum vitae, een gesprek van een half uur met een Kamerlid en het overhandigen van een Verklaring Omtrent het Gedrag in staat is een permanente pas voor het gebouw van de Tweede Kamer te krijgen en dus ongecontroleerd (!) met een tas vol wapens op schootsafstand van ‘s lands best beveiligde politicus kan komen, dan is er iets goed mis. Sterker: dan is sprake van een ernstig lek in de beveiliging van Geert Wilders. Dat dat lek dankzij deze undercoveroperatie snel gedicht wordt, lijkt in elk geval van groot belang om een maatschappelijke ontwrichting als die na de moord op Pim Fortuyn te voorkomen. Want niemand controleerde of onze verslaggeefster, à la Volkert van de Graaf, een tekort aan vitamine B12 had en dientengevolge snode plannen. En dat moet echt anders. Vandaag nog.


Jan Dijkgraaf (j.dijkgraaf@hpdetijd.nl)

Reageer op artikel:
Bij de PVV
Sluiten