Doe maar duur

Jan Zandbergen 8 jan 2010 Cultuur

Waarin het ene polsbandje warempel het andere niet blijkt te zijn. Het leukste beurspartijtje in de RAI was ook in het afgelopen jaar de Miljonair Fair, waar zowel de winkeliers als de klanten op hun best gekleed gaan. De organisatie was als altijd in handen van Yves Gijrath, die de rijkaards dit keer in de watten legde met gesponsorde bubbels van Piper Heidsieck en hapjes van de Zwolse driesterrensnackbar van Jonnie en Thérèse Boer. Handlanger Jort Kelder, van 925.nl, de Nederlandse tegenhanger van Standard & Poor’s, taxeerde persoonlijk elke bezoeker op kredietwaardigheid.

Alle grote merknamen hebben tegenwoordig hun eigen BN’er in dienst. Frederique van der Wal, indertijd het favoriete fotomodel van Willem-Alexander, is door Jaguar ingehuurd om het XJ-model aan de man te brengen. Voor iets meer dan een ton mag het instapmodelletje weg. De grote concurrent is Mercedes, die geen mooie meisjes nodig heeft om een volle orderportefeuille te krijgen.

Mobieltjesfabrikant Samsung kocht Winston Gerschtanowitz om zijn kekke gadgets te kunnen slijten. De nieuwste hit van Samsung is het horloge dat tevens telefoon is. Het polssieraad is een nogal lomp gevalletje geworden, dat op het eerste gezicht sprekend op een elektronisch slot lijkt waarmee veroordeelde pedofielen en voetbalhooligans doorgaans verplicht worden uitgerust. Winston leek er desondanks nogal mee in zijn sas en liep er de hele avond uitermate verguld mee rond.

Slagersdochter Nicolette van Dam, de beroemde middenstandsbabe uit Amsterdam-Zuid, werd gestrikt door de Russische maffia en mag zich sinds kort de trotse ambassadrice van Shick noemen, een schoenenmerk dat Nederland hoopt te veroveren. Binnenkort opent het eerste filiaal, overigens niet in de P.C. Hooftstraat, maar in de wat minder Shicke Kalverstraat. Daar heeft de Russische geheime middenstandsdienst duidelijk een steekje laten vallen.

Jan des Bouvrie liet de Gamma vijf dagen in de steek om in de RAI de echte grootverdieners aan moderne kunst te helpen. Geen tafels of stoelen dus, maar wel een leuke kamerolifant, of een levensgroot rendier dat tevens kan dienen als schemerlamp. Een modern mens kan tegenwoordig niet zonder.

De ultrahippe Samsung-lounge werd zo streng bewaakt door beroepskleerkasten dat het handjevol gelukkigen zich er dood stond te vervelen: alle leuke gesprekspartners ontbrak het aan de juiste polsbandjes. Foto zes is twee dagen later, toen het volle bak was in de lounge vanwege de presentatie van de nieuwe Jackie, met Paaydochter Christina Curry op het omslag. Moeder en dochter zijn niet uit de bladen te slaan. Eva Hoeke is al een jaar de nieuwe Jackie-hoofdredacteur, en kreeg in één moeite door haar verlate aanstellingsfeestje. Samsung-ambassadeur Winston was ditmaal nergens te bekennen, en stond vermoedelijk elders dolgelukkig tegen zijn pols te praten.

Reageer op artikel:
Doe maar duur
Sluiten