Spring naar de content

‘Joden mogen blijven klagen over de Holocaust, waarom wij dan niet over de slavernij?’

De links-radicale Curaçaose politicus Helmin Wiels wil een schadevergoeding van 200 miljard euro voor de Antillen, te betalen door Nederland. Reden: onze voorouders hebben die van de Antillianen verhandeld en te werk gesteld als slaven. Wiels: “De joden mogen blijven klagen over de Holocaust, waarom wij dan niet over de slavernij?”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Boudewijn Geels

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Jacob Gelt Dekker, Curaçao-kenner en eigenaar van het majestueuze hotel Kura Hulanda in Willemstad, noemt Wiels in HP/De Tijd een ‘zwarte racist’. “Wiels vindt dat alle blanken van het eiland moeten worden geslagen.” Wiels ontkent dat. “Ik heb macamba’s (blanke Nederlanders – red.) onder mijn beste vrienden. Gelt Dekker is een ordinaire oplichter. Hij heeft bij zijn hotel Kura Hulanda een slavernijmuseum. Daar verdient hij veel geld mee, maar over herstelbetalingen weigert hij te praten.”

Lees verder