FEMKE? Leuk idee!

Wouter Sinke 15 jan 2010 Politiek

Wordt Nederland na de LINDA., Catherine,Youp, Matthijs en Maarten! verblijd met de zoveelste loot aan de boom egoglossy’s? De geruchtenmachine draait overuren nadat zelfverklaard bladendokter Rob van Vuure op 5 januari in de Volkskrant daarop zinspeelde. “Het verkiezingsprogramma van GroenLinks schreeuwt om een FEMKE (Halsema),” zo schreef de creatief directeur van Sanoma Uitgevers. Volgens Femke van Wiggen, journalist van het feministisch maandblad Opzij, is het idee van Van Vuure helemaal niet zo origineel als het lijkt. “Rob van Vuure ‘bedenkt’ FEMKE in de Volkskrant.

Sorry, wij waren eerder,” twitterde ze op dezelfde dag.

Komt er nu een blad of niet? Margriet van der Linden, hoofdredactrice van Opzij, zwijgt in alle toonaarden. Weet de voorvrouw van GroenLinks eigenlijk zelf al van dit idee? Is zij reeds benaderd? “Margriet en ik hebben het er een paar keer via twitter en sms over gehad,” aldus de politica. “Ik kan niet zeggen dat het heel diepgravend is, maar wel dat het een leuk idee zou zijn. We hebben afgesproken dat we er een keer een borrel over gaan drinken.”

Dus binnenkort ligt er een FEMKE in de schappen? “Ik weet niet hoe serieus het is als er een keer een borrel over wordt gedronken. We vinden het allebei in ieder geval een leuk idee.”

Zorgt zo’n tweede pet als hoofdredacteur niet voor problemen? “Opzij is een onafhankelijk blad, en ik leid een politieke partij. In hoeverre zoiets kan, valt te bezien. En of het de FEMKE moet heten, moeten we ook nog maar afwachten.”

Zou met het blad een lang gekoesterde wens in vervulling gaan? “Ik heb altijd al de Nederlandse Vanity Fair willen maken, maar ik ben erachter gekomen dat Nederland daar te klein voor is, hahaha.” WS

‘Het schijnt niet te eten te zijn’

Regelrecht-presentator en waarnemend burgemeester (Tilburg ditmaal) Ivo Opstelten over Sonja Bakker-recepten. Door ‘gewoon’ te sporten en minder te eten viel de geboren Rotterdammer onlangs vijftien kilo af. Bron: VARAGids

Reageer op artikel:
FEMKE? Leuk idee!
Sluiten