Johan Derksen schopt naar de baas

niek stolker 15 jan 2010 Cultuur

Vorige week schreven wij in de papieren editie van HP/De Tijd al over de openlijke kritiek op de leiding van de makers van Voetbal International, het bestbekeken programma van RTL7. Steekwoorden: pretentieloos, prietpraat, speelbal & commercie. Vandaag reageert RTL. En hoe!

Dit schreef HP/De Tijd vorige week:
Waar normaal gesproken ontevreden wisselspelers kritiek op de leiding naar buiten brengen, is het nu bij RTL 7 de vedette die begint te muiten.
De makers van het best bekekenprogramma van de zender (Voetbal International, met twee keer per weekeen half miljoen kijkers) zijn ontstemd over een gewijzigd uitzendtijdstip – en laten dat blijken via het weekblad met dezelfde titel. Bij een foto van Patricia Paay die haar eerste Playboy krijgt uitgereikt door WilfredGenee noteert een naamlozescribent vilein: “Omdat de RTL-leiding het voetbal laat presenteren door de gemankeerde anchorman en pretentieloze prietpraat uitslaande Humberto Tan moet Voetbal International-presentator Wilfred Genee zijn hypotheek terug verdienen in het schnabbelcircuit.”
In zijn column gaat hoofdredacteur Johan Derksen er nog eens spijkerhard overheen. Over de reden van het vervroegde aanvangstijdstip van de maandagse talkshow: “Niet omdat het goed is voor u als kijker of aantrekkelijk voor de makers. Het is commerciële televisie, de heren in Hilversum denken dat het goed is voor de zender, terwijl de kijkcijfers waarschijnlijk dalen.”
Derksen baalt dat hij nu door de spits naar Hilversum moet rijden. Kan de hoofdredacteur – toch niet op zijn mondje gevallen – hier dan níets aan doen? “Protesteren heeft geen zin, bij RTL ben je een speelbal van de commercie.”

Wat doet de baas van RTL met zulke kritiek? Wordt Derksen de laan uitgestuurd? Welnee. Vandaag reageert de leiding van RTL dan eindelijk. “Voetbal International is uitgegroeid tot een vaste waarde voor de voetballiefhebber, een basisspeler,“ aldus RTL.

Reageer op artikel:
Johan Derksen schopt naar de baas
Sluiten