Spring naar de content

PVV-favoriet Peter R. de Vries onder vuur

Dat waren stevige woorden van Peter R. de Vries gisteren in Pauw & Witteman en op zijn website. De Nationale Misdaadverslaggever: “Ik vind Geert W. zelf een gevaarlijk man, een demagoog met de potentie van een volksmenner. W. is ronduit kwaadaardig.” En dat kwam hem op stevige kritiek te staan. Maar wacht eens, Peter R. was toch de populairste man onder PVV’ers?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Sinds enkele weken weten we bij HP/De Tijd ook dat een deel van de PVV-aanhang, die zich altijd beroept op de vrijheid van meningsuiting, in niet mis te verstane woorden haar mening laat blijken. Wat te denken van het volgende pareltje? “Jullie moeten de doodstraf krijgen, jullie maken iemand zwart die gewoon de waarheid zegt.” 

Enfin, collega De Vries krijgt het nu dus ook voor zijn kiezen. Wat te denken van de heer Kok: Geert Wilders beledigen? Ik hoop voor jou dat je de meest vreselijke vorm van kanker in je lijf hebt. Ik ga er voor bidden dat jij dit in je hebt.” De Vries heeft een mooie bloemlezing op zijn website gezet.

Maar toen ging er bij ons een belletje rinkelen. Want vonden PVV’ers Peter R. de Vries niet een grotere held dan hun eigen politiek leider Geert Wilders? Uit een onderzoek van Motivaction van april vorig jaar blijkt toch echt dat de PVV-achterban De Vries de meest aansprekende man vindt.

De rest van het onderzoek vindt u hier (PDF). Lees alles over de sterke focus op technologie en thrills die tot uiting komt in voorkeuren voor dvd’s, computers, motor- en autosport, paintball en laserquest. Opvallend is verder, naast de roep om law and order, de wat grotere acceptatie van geweld binnen de PVV-achterban.