Spring naar de content

Balen

Consternatie in de catacomben van het hooggerechtshof in Madrid. Stralend middelpunt van het gedoe was Geert Gordijn. De RTL-verslaggever interviewde Julio Poch, de Argentijnse Transavia-piloot die ten tijde van het Videla-regime Fokkers zou hebben gevlogen waar tegenstanders van de militaire dictatuur boven zee uit werden gegooid. Poch ontkent dat hij dergelijke vluchten heeft uitgevoerd en wilde dat ook aan Gordijn kwijt. Maar dat bleek wederrechtelijk. "De voorzitter van het Spaanse hooggerechtshof was absoluut ziedend! Hij ging volledig uit zijn plaat."

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Gordijn moest direct zijn paspoort inleveren en vreesde het ergste. "Het bangst was ik dat ik om half acht niet mijn verhaal kon vertellen. Mijn baas vindt het ongetwijfeld heel goed dat ik tot het uiterste ga, maar ik moet natuurlijk geen reis vernachelen door mezelf op te laten sluiten."

Gordijn kreeg een bezoekontzegging voor het hooggerechtshof aan zijn broek, en zijn paspoort kreeg hij terug op voorwaarde dat het onderonsje met Poch onder hen blijft. Ging hij daarmee akkoord? "Ja, en ik baal daarvan."

Onderwerpen