Kijkcijferkanon

Wouter Sinke 22 jan 2010 Politiek

Ivo Opstelten (66) is niet alleen voorzitter van de VVD en waarnemend burgemeester van Tilburg, hij is tegenwoordig ook een heuse tv-personality. Sinds vorige week schittert hij in het TROS-programma Regelrecht, waarin hij leiding geeft aan een vierkoppige crew die maatschappelijke problemen oplost. Het eerste programma werd aanschouwd door wel 1.132.000 kijkers.

Meneer Opstelten, u bent een kijkcijferkanon.

“Dat klinkt wel mooi, maar het is een beetje onzin. Ik vind het vooral leuk om de leider van het team te zijn en problemen van burgers op te lossen. No-nonsense eropaf, die stijl past me wel.”

Maar heeft u zich vergewist van het aantal kijkers?

“Ik volg dat tegenwoordig natuurlijk. De dag na de eerste uitzending zag ik in het AD dat we in de toptien van de best bekeken programma’s stonden. Eén komma éen miljoen kijkers. Dat is toch niet onredelijk.”

Bevalt het op televisie?

“Een goed team, een goede crew, we gaan het steeds beter doen.”

Wilt u nog meer kijkers?

“Ik heb geen targets. Ik ben tevreden met goede kijkcijfers, en het oordeel van de burgers dat het een programma is waar men graag naar kijkt.”

U wordt in tv-recensies al de nieuwe Wim Bosboom genoemd.

“Dat vind ik heel veel eer. Hij is een prachtige coryfee. Dat ik daar nu al mee word vergeleken; ik begin nog maar net.”

Reageer op artikel:
Kijkcijferkanon
Sluiten