Spring naar de content

Duo Jurk negeert klacht Bond tegen het vloeken

"Desondanks vroeg uit de veren/Al om tien uur ben ik op/Kijk naar mezelf in de spiegel/Denk godverdomme...goeie kop" zingen Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven in hun nummer één hit Zou Zo Graag. Mag dat? Ja, vindt Radio 2, die het nummer draait. Nee, vindt de Bond tegen het vloeken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Op de site van de bond lezen we: "De Bond tegen het vloeken heeft de hit ‘Zou Zo Graag’ beluisterd en is geschokt. In het nummer roept een van de artiesten voluit de gvd-vloek. De artiesten choqueren hiermee vele christenen. De Bond vindt het onbeleefd om luisteraars met deze grove zelfverwensing te confronteren."

Per brief verzocht de bond om het nummer te kuisen. Gaan de twee, die zingen onder de naam Jurk, zich daar aan houden? Jeroen van Koningsbrugge reageert via Twitter: "Andere platen moet je achterstevoren draaien om duivelse teksten te horen. Jurk windt er geen doekjes om, ook beter voor je cd-speler trouwens."

De video van Zou Zo Graag (NSFW!) bekijkt u hier.
<object width="410" height="250"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/AuGLcbRR9Ew&hl=nl_NL&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/AuGLcbRR9Ew&hl=nl_NL&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="410" height="250"></embed></object>

Onderwerpen