Spring naar de content

Gretta Duisenberg: ‘Joden domineren de Nederlandse overheid’

Opmerkelijk interview met Gretta Duisenberg op de website IslamOnline.net. Op woensdag 20 januari verscheen daar een interview met Duisenberg waarin ze vertelt over haar bemoeienissen met Gaza. Het is hoe dan ook allemaal de schuld van de joden, volgens Duisenberg.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

En dat zijn harde maar niet onverwachte woorden van de voorzitter van Stop de Bezetting, een vehikel van onder meer Duisenberg, Marcel van Dam en Marjan Berk.

In het interview wordt haar gevraagd waarom Nederland Israël steunt: “Holland‘s right-wing government is Christian radical, and the radical people within the Jewish people have very strong feelings toward Israel, and they dominate our government.” Aha, dat wisten wij nog niet! Radicale joden domineren dus de Nederlandse overheid volgens Duisenberg…

Tevens blijkt Duisenberg een goede vriendin van koningin Beatrix te zijn. Maar over politiek spreken ze niet met elkaar. “I never talk about that. Her Majesty does not want to talk about politics.” Prinses Máxima blijkt echter wel een bewonderaar te zijn van Gretta Duisenberg: “Nevertheless, once, princess Máxima was there at a reception, and I passed next to her and she called me and said: ‘I want to say that I really admire you.’”

Enfin, het volledige interview kunt u hier vinden. Het Openbaar Ministerie deed overigens twee keer onderzoek naar uitspraken van Duisenberg, maar toen kwam ze ternauwernood weg met een tik op de vingers.