Spring naar de content

Rob Hoogland gunt ‘hopeloze prutser’ Francisco van Jole een enkeltje Atlantische Oceaan

In een column kan veel en mag veel, als het maar leuk is. Neem nu de hilarische column van Rob Hoogland in De Telegraaf waarin hij internetjournalist Francisco van Jole neerzet als ‘een van de meest deerniswekkende figuren van de publieke omroep’. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Van Jole is niet blij met de vermeende verrechtsing van de Publieke omroep en spreekt zelfs van een rechtse coup. Hoogland stelt voor het ‘ziek zwak vogeltje’ niet meer te voederen of vanuit een vliegtuig in zee te kieperen. Grappig, want hij refereert hiermee aan de rechtse Videla-junta dat in de jaren 70 tegenstanders vanuit Nederlandse Fokkers in zee gooide.

Op microblogdienst Twitter gaat Hoogland er nog eens keihard overheen“Wat is dat voor een gedoe over mijn column voor maandag? Ik wil alleen maar aantonen dat rechtse coups de voorkeur verdienen boven linkse.”
En: “Neem zo’n Videla: gewoon een Fons van Westerloo avant la lettre. Bovendien was zijn koosnaampje Sjuul.”
Om af te sluiten met: “Dat waren nog eens tijden. De Van Jole’s van toen werden gewoon in zee gekieperd.”

UPDATE, 13.09 uur – Van Jole en Hoogland zijn nu ook onderwerp van een poll.