Spring naar de content

TON-kandidate Penelope Marchena eist respect

MET UPDATE – Vorige week dook ze onder wegens een bombardement aan media-aandacht, sinds vandaag is Penelope Marchena, de opvallende nummer 19 van Trots op Den Haag, weer volop campagne aan het voeren voor de gemeenteraadsverkiezingen. Tenminste, dat beweert De Telegraaf. Wij belden Marchena. Verslag van een moeizaam gesprek.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Welkom terug, mevrouw Marchena. Hoe gaat het?
“Goed. Met wie spreek ik?”

Met HP/De Tijd. Wij schreven vorige week een stukje over de [[popup file=”2010-01/afbeelding_39_copy1.png” description=”taalfouten” align=”inline” ]] in uw profiel en uw [[popup file=”2010-01/dewraakvanpenelope_copy3.jpg” description=”foto” align=”inline” ]]. Daarna kwam er een golf aan media-aandacht over u heen.
“Iedereen zegt dat ik mijn profieltekst had geschreven, maar dat was niet zo. Ik kan wel schrijven, hoor. Misschien niet zo goed als jullie, maar ik kan het wel!”

Op welke media-aanbiedingen gaat u nu in?
“Ik ga nergens op in.”

U bent politica en wilt niet in de media?
Ik wil helemaal niet op die manier in de media komen. Het getuigt van weinig respect.”

Men heeft het alleen over uw uiterlijk?
“Ja, dat getuigt van weinig respect.”

Volgens nummer 6 op de lijst Cees de Jager is de kans groot dat u met uw ‘[[popup file=”2010-01/afbeelding_35.png” description=”goddelijke benen” alt=”Column Cees de Jager” align=”inline” ]]’ (zijn woorden) straks met voorkeursstemmen de gemeenteraad ingaat. Heeft u daar zin in?
“Het is nog te vroeg om daar over te praten. Wacht even, ik word gebeld op de andere lijn. Bel je me zo terug?”

Het volgende gesprek, een uurtje later, verloopt zo mogelijk nog moeizamer.

Mevrouw Marchena, ik lees dat u weer op campagne gaat. Hoe gaat dat in zijn werk?
“Bel George de Ceuninck (de lijstduwer van TON Den Haag, red.).”

Mogen we u niet meer interviewen?
“Nee. Vraag het George.” 

Lijstduwer De Ceuninck en lijsttrekker Arnoud Bakhuizen waren vanmiddag onbereikbaar voor commentaar. Vandaar dat we belden met Robert Kaizer, persvoorlichter van de landelijke afdeling van Trots op Nederland.

Meneer Kaizer, hoe gaat dat campagne voeren in zijn werk?
“De mensen van TON Den Haag werken het programma af dat ze hebben samengesteld. Persbijeenkomsten, kraampjes. Penelope zal ook haar bijdrage leveren. Maar, met alle respect, ze is gewoon één van de vele kandidaten, nummer 19 op de lijst.”

Maar wel degene met de meeste kans op voorkeursstemmen.
“Haar personage is gehyped door de media, alleen wegens haar voorkomen.”

Samen met die spelfouten een onweerstaanbare combinatie.
“Laten we het op een ongelukkige samenloop van omstandigheden houden. Dit is vervelend voor haar. Penelope wil gewoon terug het traject in. Ze wil het nu weer over de inhoud hebben.”

UPDATE, 17.56 uur – Heel Nederland had al lang door dat de van spelfouten vergeven Twitter-account van Penelope Marchena nep was. Heel Nederland, behalve Jack Spijkerman.