Spring naar de content

‘Beatrix moet nog dit jaar aftreden’

Koningin Beatrix moet nog dit jaar troonsafstand doen. Dat zegt 50,2% van de deelnemers aan de Grote Oranje Enquête van HP/De Tijd. In het nummer van deze week worden de resultaten van de enquête, waar 1346 mensen aan deelnamen, gepubliceerd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De deelnemers zijn opvallend kritisch ten opzichte van de Oranjes. Zo vindt 78,6% dat de affaire rond de villa in Mozambique de koninklijke familie heeft geschaad en vallen de salarisverhogingen voor Beatrix, Máxima en Willem-Alexander ook niet in de smaak.

Prins Claus (1926-2002) is nog altijd met afstand het meest populaire lid van het koninklijk huis. Hij krijgt van de deelnemers op het onderdeel ‘sympathie’ het rapportcijfer 6,8. Prinses Mabel scoort op dat onderdeel het laagst: ze krijgt een 3,6.

Onderwerpen