Spring naar de content

Intern gemor bij de PVV

Naar buiten toe praat de PVV met één stem, maar intern borrelt het wel degelijk. Dit blijkt uit de laatste aflevering van de PVV-dagboeken van undercoverjournaliste Karen Geurtsen die HP/De Tijd deze week publiceert.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Vooral het feit dat niemand van partijleider Geert Wilders naar de kerstborrel in Nieuwspoort mocht nadat Kamerlid Hero Brinkman er dronken stampei had geschopt, stond intern ter discussie. Kamerlid Fleur Agema zou hebben uitgeroepen: “Zou ik eindelijk eens een beetje kunnen dansen en feesten hier, wordt het verboden!” 

Een beleidsmedewerker twijfelde nog of hij niet tóch zou gaan, maar legde zich uiteindelijk bij de oekaze van de baas neer. Mokkend: “Je moet hier altijd maar overal mee instemmen. En als ik dan tegen iemand zeg: ‘Maar je kunt toch ook proberen dingen te veranderen?’ hoor ik altijd dat dat ‘hier zo niet werkt’.”

Geurtsen concludeert dat je je hebt aan te passen aan wat de fractie, en dus eigenlijk Geert Wilders, vindt. Of je gaat weg.

Aangezien het eerste deel van de undercoverdagboeken van Geurtsen op veel plekken was uitverkocht, publiceert HP/De Tijd deze week het gehele dagboek nog een keer in een uitneembare bijlage.

Onderwerpen