Spring naar de content

Van Meenen, you’re no Hans van Mierlo!

Ruim een maand voor de gemeenteraadsverkiezingen maken de partijen in het land zich op voor de campagne. D66 Leiden maakt het wel heel erg bont, de lokale lijsttrekker Paul van Meenen spiegelt zich alvast aan de aartsvader van D66: Hans van Mierlo.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Want wat te denken van dit filmpje? Waarin Van Meenen onwennig door Leiden kuiert, wat opgevouwen A4’tjes in een brievenbus propt en vervolgens zijn duim opsteekt.

<object width=”410″ height=”250″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/nX_wwmpUfOU&hl=nl_NL&fs=1&”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/nX_wwmpUfOU&hl=nl_NL&fs=1&” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”250″></embed></object>

Tja. Het origineel uit 1966 vindt u hier

Het is overigens gevaarlijk voor politici om zich te spiegelen aan Grote Namen uit het Verleden. Dat ondervond vice-presidentskandidaat Dan Quayle in 1988 toen hij in een debat zichzelf vergeleek met John F. Kennedy. Dat kwam hem op een stevige reprimande te staan van Democratisch opponent Lloyd Bentsen: “Senator, you’re no Jack Kennedy.” Dat vernietigende moment zie u hieronder.

<object width=”410″ height=”250″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/NRCWbFFRpnY&hl=nl_NL&fs=1&”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/NRCWbFFRpnY&hl=nl_NL&fs=1&” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”250″></embed></object>

Eerder deze week baarde de Amsterdamse afdeling van D66 opzien met een campagnehit over drugshandel op jonge leeftijd en bedreigingen van het kaliber ‘stap niet op mijn Nike’s want dan schiet ik je neer’.