Spring naar de content

Plan van struikelende lijsttrekker D66 Amsterdam is plots een ‘conceptuele uitlating’

Zo goed als D66-voorman Pechtold het in de media doet, zo slecht gaat het met het hoofdstedelijk uithangbord Ageeth Telleman. Dit gangstaliefje krijgt slechte recensie op slechte recensie. Wat gaat er toch mis met de ‘struikelende lijstrekker’ die onlangs pleitte voor ander beleid dan de fractie en bovendien een negatief stemadvies aan haar broek kreeg? Voorlichter van D66 Amsterdam Thijs Kleinpaste legt uit dat het allemaal misvattingen zijn. Over haar plan om voor elke bouwput die opengaat, er twee te sluiten: “Het betreft een conceptuele uitlating.” Aha!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Meneer Kleinpaste, Ageeth Telleman kwam niet helemaal positief uit de verhalen. Zo zou ze een compleet andere mening hebben dan de partij over de aanleg van een zeesluis .
“Dat is een misvatting. Ageeth heeft daar volstrekt dezelfde mening over als de fractie en het partijprogramma. Ze maakte een vergelijking met de slechts 35 à 40 miljoen die naar de nieuwe economie gaat. Zij wil een fundementeel debat waarin ze het wrang vindt dat er 700 miljoen komt voor de zeesluis terwijl er maar een fractie naar de kenniseconomie gaat die een aanjager is voor de banen voor lager- en gemiddeld opgeleiden.”

Daarnaast snapte niemand haar idee dat voor  ‘iedere bouwput die opengaat, twee dichtgaan’. Wat bedoelt ze daar precies mee?
“Het betreft een conceptuele uitlating die wat discussie opwerpt.”

Een conceptuele uitlating?
“Ja, het is een prikkelende boodschap. GoenLinks en de VVD happen er ook op. Het gaat om het signaal dat bouwprojecten binnen het gestelde budget en termijn worden behaald voordat er nieuwe worden gestart.”

Hoe komt het nu dat niemand dat begreep?
“Voor mij was het wel helder. Het is jammer dat dit beeld ontstaan is en we willen er verder geen woorden meer aan vuil maken.”

Blijft het rapdeuntje over drugshandel, wapenbezit en benzineslurpende auto’s onder Tellemans filmpje?
“Ageeth heeft het filmpje afgelopen zomer tijdens de lijsttrekkerverkiezingen gemaakt. Ik vind het een gezellig deuntje, ik denk dat ze het ook daarom heeft gebruikt. Rapteksten in dit soort liedjes onder lijsttrekkerfilmpjes… ik denk dat er belangrijkere dingen zijn waar Amsterdammers zich druk om maken. Zoals de kwaliteit van het onderwijs en 40.000 jongeren die nog steeds opgroeien in armoede.”

Wanneer treedt mevrouw Telleman weer op?
“Het lijsttrekkerdebat is op 10 februari in de Noorderkerk onder leiding van Tijs van der Brink van de EO.”