Spring naar de content

Gelukkig is de bezorghond er nog

Mocht u tijdens uw vakantie in China een hapje hond willen proeven: dat mag straks misschien niet meer. Maar voor de echte liefhebbers biedt internet natuurlijk uitkomst. Hondenvlees kan gewoon worden thuisbezorgd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Mark Traa

Wie even rondsnuffelt bij de Puppy Beef Company krijgt een indruk van het aanbod van hondenvlees, dat in diepgevroren toestand overal wordt afgeleverd. Een bezorghond, zullen we maar zeggen. Het gaat om honden van een zelfgefokt ras, zo schrijft het bedrijf, dat niet als huisdier wordt gehouden – alsof dat de fijngevoelige carnivoor gerust stelt.

Recepten voor hondenvlees zijn overal vindbaar, zoals hier, hier (‘first, kill a medium sized dog’), en vooral hier (pas op, geen fijne beelden). Het blijft natuurlijk iets voor de liefhebbers, dat hondenvlees. Besef wel dat de hondenvleesindustrie inmiddels is ontdekt door de onderwereld. Misschien eerst dit maar even lezen voordat u een bestelling plaatst. Voor filosofen is er verder nog de principiële discussie die onlangs is gestart door de Amerikaanse schrijver (en vegetariër) Jonathan Safran Foer.

Onderwerpen