Spring naar de content

PVV stelt Kamervragen vanwege column Elsbeth Etty

O nee, Martin Bosma is weer eens boos. Dit keer zijn het kinderliedjes met verderfelijke teksten, noch buitenlandcorrespondenten getooid met hoofddoek die de PVV-mediawoordvoerder in de gordijnen jaagt. Nee, nu maakt hij zich druk over een Tweede Wereldoorlog-verwijzing van NRC-columniste Elsbeth Etty. Das heißt Kamervragen! Op kosten van de belastingbetaler.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Het artikel van Etty zorgde niet alleen op onze site voor nogal wat ophef, ook in Den Haag ging de column niet bepaald ongemerkt voorbij. Vandaar - weer - Kamervragen aan minister Plasterk.

De Partij voor de Vrijheid wil van minister Plasterk weten of hij de mening deelt van NRC Handelsblad dat de naam van het nieuwe ochtendprogramma van WNL associaties oproept met ‘Deutschland Erwache’.

PVV-mediawoordvoerder Martin Bosma: “Etty zegt in NRC Handelsblad dat ‘Nederland wordt wakker’ een associatie oproept met ‘Deutschland erwache’. Als anderen deze link ook leggen kan dat vervelende herinneringen aan de (nationaal) socialistische tijd oproepen. Staat deze oud-CPN-mevrouw hierin alleen of deelt de minister deze zienswijze?”

Vragen van het lid Bosma aan minister Plasterk van media, 27 januari 2010.

1. Heeft u kennisgenomen van het artikel ‘Respect voor het echte gezag’?

2. Deelt u de mening van deze mevrouw dat de ‘Nederland wordt wakker’ associaties oproept met ‘Deutschland Erwache’ of speelt zij in op angstgevoelens?

3. Deelt u de mening van deze mevrouw, in het hetzelfde artikel, dat het programma wellicht een vehikel wordt van een ‘charismatisch leider’?

Zou hij in de achterkamertjes van de PVV nu ook hilarisch grappen maken over de deneuzificatie van Elsbeth Etty?

Onderwerpen