Mabel volgt niemand

import de kring 29 jan 2010 Cultuur

Koningin Beatrix riep met haar laatste kersttoespraak het hoongelach van de hele twittergemeenschap over zich af. Met virtuele ontmoetingen, zo hield Hare Majesteit haar onderdanen voor, worden afstanden vergroot. “De moderne technische mogelijkheden lijken mensen wel dichter bij elkaar te brengen, maar ze blijven op ‘veilige’ afstand, schuilgaand achter hun schermen.”

Welnu, ook haar eigen schoondochter Mabel kan aardig overweg met computers. Zo pasten zij en haar echtgenoot prins Friso in 2007 eigenhandig het lemma over Mabel op Wikipedia aan – het ging over de wijze waarop ze premier Jan Peter Balkenende had geïnformeerd over haar vroegere betrekkingen met topmaffioso Klaas Bruinsma.

En Mabel heeft inmiddels ook Twitter ontdekt.

As such is de verhouding following/followers een prinses waardig: 14 om 1746, maar dat laatste aantal is voor een Bekende Nederlander wel aan de lage kant. Iemand als Femke Halsema heeft er ruim vijftienduizend.

Waarvan doet Mabel haar volgers zoal kond? Uiteraard van belangrijke en verheven zaken. Ze is immers directeur van The Elders, een club van ‘wijzen’ die in 2007 is opgericht door Nelson Mandela, en gaat dus uitsluitend om met de allergrootsten der aarde.

Die allergrootsten vind je uiteraard niet hier. Het aantal Nederlanders dat door Mabel wordt gevolgd, is dan ook aan de lage kant: nul.

Reageer op artikel:
Mabel volgt niemand
Sluiten