Pedopartij steunt ‘nog redelijk jonge’ Eurlings

Roelof Bouwman 1 feb 2010 Politiek

[[image file=”2010-02/afbeelding_10_copy1.png” align=”inline” ]]
De omstreden kindervrienden van de Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (PNVD) blijven vertrouwen houden in minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat. Dat hij zich vorige week even ‘versprak’ over de kilometerheffing, dienen we de ‘nog redelijke jonge’ bewindsman niet te zeer kwalijk te nemen.

Dat meldt PNVD-penningmeester Ad van den Berg (hierboven met Goedele Liekens) op de website van zijn partij. Eurlings, die eerst van mening leek dat de ANWB het laatste woord zou mogen spreken over de kilometerheffing, is volgens Van den Berg weliswaar ‘riant teruggevloten’ door de Tweede Kamer, maar daar wil hij niet te moeilijk over doen. ‘Ik denk toch wel dat het heel goed is dat het voorstel, zoals Eurlings ook zelf zegt, in elk geval breed gedragen wordt. ’t Was misschien een Babylonische spraakverwarring, maar voor de rest… Komt wel goed, denk ik’.

De PNVD staat vanwege haar standpunt dat seksuele contacten met kinderen (vanaf 12 jaar) gelegaliseerd moeten worden, ook wel bekend als de ‘pedopartij’. Zoals HP/De Tijd reeds eerder meldde doet de partij niet mee aan de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. Bij de eerstvolgende Tweede Kamerverkiezingen hoopt de PNVD wel present te zijn.

(De quotes over Eurlings beginnen na 5.06 min.)
<object width=”410″ height=”250″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/9KIzC-J4WDQ&hl=nl_NL&fs=1&”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/9KIzC-J4WDQ&hl=nl_NL&fs=1&” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”250″></embed></object>

Reageer op artikel:
Pedopartij steunt ‘nog redelijk jonge’ Eurlings
Sluiten