Spring naar de content

Ondanks tegensputteren CDA is seks met dieren nu écht verboden

Je zou verwachten dat iets walgelijks als seks met dieren allang verboden zou zijn, maar dat wás het dus niet. Nadat de Tweede Kamer in juli 2008 met algemene stemmen een wetsvoorstel in die richting aannam was het vandaag aan de dames en heren senators in de Eerste Kamer. En het wetsvoorstel haalde het maar net.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Want: het CDA en de VVD stemden tegen (en dus vóór dierenseks). Zo vindt CDA-senator Rob van de Beeten dat ‘gewelddadige videospelletjes een veel groter kwaad vormen omdat zij jongeren aanzetten tot daadwerkelijk geweld’. Maar dat leek ons een ander debat.

De bezwaren van de VVD liggen op een ander vlak. Senator Sybe Schaap (what’s in a name) zei dat het initiatiefwetsvoorstel de goede zeden onderwerpt aan staatsmacht en het naleven van deze zeden afhankelijk maakt van de justitiële handhaving. Dit gaat de VVD-fractie te ver. “Laat dit over aan de private sfeer of wat mij betreft publieke moraal en aan de werking van de goede smaak. De strafwetgeving komt dan alleen in beeld als er sprake is van excessen,” aldus Schaap.

Voor de fijnproever: het verslag van het debat van begin dit jaar vindt u hier.