Cartoonrelletje

Wouter Sinke 5 feb 2010 Cultuur

Censuur in het hoge noorden! Althans, dat vindt Gabor Lodi, die na vijf jaar ineens ex-cartoonist is van De Groene Klinker. Waarom werd hij uit GroenLinks-blad van afdeling Groningen Stad gegooid?

“Censuur! Ik ben er gewoon uitgezet na het publiceren van een cartoon!” klinkt het uit Groningen. Maar waarom dan? “Het is gewoon een duistere zaak.”

Wat begon met het aan alle leden rondsturen van de notulen van de Algemene Ledenvergadering waarin een collega van Lodi werd ‘zwartgemaakt’, is uiteindelijk zo geëscaleerd dat beiden niet meer voor het pamflet mogen schrijven en tekenen.

Om de wereld kond te doen van dat onrecht heeft Lodi de volledige e-mailwisseling maar op zijn website gezet. Daarin staan ook de e-mails van de hoofdredacteur Frans Zwitser en de – volgens Lodi ‘jokkende’ – bestuursvoorzitter Arjen Nolles.

Wat vindt die van de hele zaak? “Er staat een deel van de mailwisseling die hem lijkt uit te komen online. Maar ik heb daar geen commentaar op. De mediation-procedure is nog niet afgerond, die geef ik eerst een kans.”

Reageer op artikel:
Cartoonrelletje
Sluiten