Spring naar de content

Eruit met een leuke knal

"Voorlopig geen automatenkoffie meer voor mij in Hoofddorp. Elk nadeel heb zijn voordeel. Moedig voorwaarts." (Chef nieuws Guuz Hoogaerts). "Voelen jullie je ook zo boventallig vandaag, ex-kleegaatjes?" (Interviewster Antoinnette Scheulderman). "Tikt vandaag aan zijn laatste verhaal in vaste dienst bij Revu. Ik ga eruit met een leuke knal." (Verslaggever Koen Voskuil). "Ik mis vooral die heerlijke automatenkoffie." (Verslaggever Norbert Pek).

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Het is bijltjesdag bij Revu - en via Twitter (zie de citaten hierboven) kan iedereen meeleven met de redacteuren die afscheid nemen. Hoewel de huidige Revu-hoofdredacteur Altan Erdogan nog tot half maart blijft zitten - op 1 april begint hij als hoofd informatieve programma's bij de VARA - is het nieuwe opperhoofd Frans Lomans al druk bezig met gesprekken met redacteuren. Ze moeten alle acht opnieuw solliciteren naar functies. En dat gaat niet zonder slag of stoot.

Is het echt zo'n rokende puinhoop, Frans Lomans?

"Nee, dat valt wel mee. Ik kan nu nog niet zeggen wie blijven en wie vertrekken. Er moeten een paar details, financieel bijvoorbeeld, geregeld worden. Dat gaat buiten mij om."

U staat bekend om uw voorliefde voor grote redacties. Volgens onze bronnen blijven alleen Gert-Jaap Hoekman en Willem Uylenbroek.

"Ik heb het idee van een rompredactie een 'kutmodel' genoemd, en dat is mij niet in dank afgenomen. Diep in mijn hart vind ik dat wel. Maar dit is nu eenmaal wat ik aantref hier. Je moet niet denken dat je bij Ajax dezelfde uitgaven kan doen als bij Chelsea. Maar behalve Gert-Jaap en Willem blijven er absoluut nog minstens twee extra."

Ster-interviewer Antoinnette Scheulderman vertrekt.

"Ja, maar die gaat freelance door."

Chef nieuws Guuz Hoogaerts ook.

"Inderdaad. Het leukst zou het zijn als ons binnenkort weer miljoenen om de oren vliegen. Dan bouw ik in no time weer een grote redactie."

Is die koffie nou echt zo vies daar in Hoofddorp?

"Het spul is ongekend smerig. Het is niet eens koffie maar een slap aftreksel. Maar voor mij is het waarschijnlijk beter zo, ik drink er twintig tot dertig per dag."

Onderwerpen