Koude ontvangst

Wouter Sinke 5 feb 2010 Cultuur

De switch van hoofdredacteur van Computable naar Intermediair is voor Alex Beishuizen een dream come true.

Dat is niet wederzijds: de redactie verwelkomt hem allerminst met open armen en heeft zelfs een negatief advies gegeven over zijn komst.

Geen lekkere binnenkomer. “De redactie heeft vrij kritisch gereageerd,” reageert Beishuizen koeltjes. Hij verbaast zich er in het geheel niet over: “Ik vind het niet geheel onterecht. Het zijn lastige tijden, en een redactie moet altijd kritisch reageren. Het voelt niet dat ik ongewenst binnenkom.”

Ligt het aan zijn daadkracht – Computable ging onder zijn leiding van een wekelijkse naar een tweewekelijkse verschijningsfrequentie – of toch aan hemzelf? “Uiteraard richt het negatieve sentiment zich niet tegen mijn persoon.”

De klacht zou zijn dat hij visie ontbeert. Maar wat hij dan wél wil gaan doen met het blad, houdt hij desgevraagd voor zich. “Ik ga daar niets over zeggen. En als ik het wist, zou ik het eerder tegen de redactie, de uitgever en de verantwoordelijke directeur vertellen. Ik ga eerst heel goed studeren en nadenken, en dan kom ik met een voorstel en een advies. Maar dat blijft intern.”

Reageer op artikel:
Koude ontvangst
Sluiten