Spring naar de content

SGP-voorlichter lacht smakelijk om Telegraaf-blunder

De krant van wakker Nederland blijkt soms niet helemaal bij de pinken. Zo wil er wel nog wel eens een journalist van De Telegraaf een grapje per ongeluk promoveren tot GROOT NIEUWS. Ook vandaag ging het weer helemaal mis. Een overijverige journalist trapte in een geintje van de SGP-persvoorlichter Menno de Bruijne. Wat ging er mis? De partij waar mannen politiek de dienst uitmaken, wacht af of onder gerechtelijke dwang in de toekomst wel vrouwen op verkiesbare plaatsen terecht kunnen komen. Mocht dat het geval zijn – grapte de persvoorlichter – staan de vrouwen klaar. De Telegraaf-journalist snapte het gebbetje niet helemaal en ging in de fout ([[popup file=”2010-02/canard_telegraaf.png” description=”mirror” align=”inline” ]]), tot grote hilariteit van de grappenmaker.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Meneer De Bruijne, hoe is uw grap gepromoveerd tot nieuws?
“Ik sprak vorige week in de wandelgangen van de Tweede Kamer een van de journalisten van de Telegraaf. Hij vroeg me hoe de afwikkeling van het proces zou zijn. Ik had zoiets van ‘we wachten het wel af, maar de SGP gaat door, hoe dan ook. De SGP-vrouwen staan achter de SGP mannen en als de nood aan de man komt, zetten we op de kandidatenlijst op 1 Van der Vlies, op 2 mevrouw Van Der Vlies, op 3 Van der Staaij en op 4 mevrouw Van der Staaij. En aangezien de vrouwen achter de mannen staan is het helder hoe het uitpakt.”

En de journalist nam dat serieus?!
“Sommigen hadden direct door dat het een grap was. ANP en NOS hadden direct zoiets van hier klopt iets niet.”

Het kwartje viel niet bij de scribent van De Telegraaf?
“Dat snap ik ook niet. Het zijn stuk voor stuk sympathieke journalisten waar ik goede ervaringen mee heb. Ik ga ook verder niets over hun werk zeggen.”

Er wordt zeker nog wel smakelijk gelachen?
“Toch wel, het is een bak. De mensen hier kennen mijn grapje al heel lang, dus die lachen daar niet meer om.”

Hoe komt dat?

“Ik heb een rubriek in ons partijblad dat heet Haagse Propjes, daar stond het al in. Een voorlichter die ziet dat zijn rubriekje tot opening voorpagina De Telegraaf gebombardeerd is, kan niet anders dan gevoegelijk achteroverleunen en – als dat zou mogen – een sigaartje opsteken.”

Onderwerpen