Spring naar de content

PvdA-bastion valt uit elkaar

Ja hoor, het is weer zo ver: bij de PvdA hangen ze maar weer eens de vuile was buiten. Het ging toch al niet zo goed met de rode rakkers, maar nu geven Rotterdamse socialisten zelfs een negatief stemadvies voor hun eigen partij; het moet niet gekker worden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Begin deze week kwam de wat gemankeerd sprekende fractievoorzitter Mariëtte Hamer weer eens slecht in het nieuws. Waar ze eerst pleitte voor een ‘status apartus’ voor het onderwijs, stemde ze daarna in de Tweede Kamer doodleuk tegen een motie waarin educatie gespaard zou worden in de aankomende grote bezuinigingsronde. Hoongelach viel haar ten deel.
Ook in de lagere echelons van de partij gaat het niet zo lekker, lezen we vandaag in het AD.  Neem de PvdA-Feijenoord. In deze deelgemeente en PvdA-bastion staan de autochtone en Turkse PvdA’ers lijnrecht tegenover elkaar. De Turken worden ervan beschuldigd enkel de belangen van de achterban te behartigen. Tegelijk voelen diezelfde Turken zich benadeeld bij het uitdelen van de betere posities in de partij. De gemoederen liepen tijdens de ledenvergadering hoog op toen de Turken tientallen nieuwe Turkse leden optrommelden die vriendjes richting de felbegeerde politieke baantjes stemden.
De autochtone PvdA’ers waren daar zo verbolgen over dat ze hun partij de rug toekeren. Zo stemt de fractievoorzitter Marco van Lent voortaan op een andere partij en de stem van deelraadslid  Arie van der Ent gaat naar D66. Vanwege een ‘heel eenzijdige lijst met slechte kandidaten die wordt gedomineerd door Turken’. En dat is alweer een krasje op het toch al gehavende rode politieke voertuig van Wouter Bos. En we hadden nog zo afgesproken de vuile was niet buiten te hangen!

Onderwerpen