Spring naar de content

TON-lijsttrekker profileert zich via pubergame

Geurt Kasper Visser. U kent hem waarschijnlijk nog niet, maar hij is de lijsttrekker voor Trots op Nederland in Pijnacker-Nootdorp, en hij is zeer bij de tijd. De 27-jarige beleidsadviseur Openbare Orde en Veiligheid heeft zichzelf namelijk laten interviewen in een gratis online videospelletje.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

De TON-lijsttrekker is blijkbaar een liefhebber van het spel RuneScape, dat vooral in zwang is bij jonge tieners. In de video stelt Vissers online-friend ‘tariksoufian’ vragen aan hem. Visser antwoordt onder de nickname ‘gkvisser’. Hij heeft voor een blondgelokte ridder als avatar gekozen. De lijsttrekker is er zo trots op dat hij het interview met de wereld deelt via zijn Hyves-pagina.

In het begin van de YouTube-video van mei 2009 leggen de twee hun plannen uit. De hele video wordt begeleid door twee stoere gangsterliedjes uit de hiphopscène. “We maken een interview over ons zelf,” legt de 17-jarige Soufian uit. “Yep,” reageert Visser. Wel is het lastig interviewen in zo’n spelletje waar iedereen langs elkaar heen schuifelt om elkaars aandacht te trekken. Want “wie begint met de vragen”? “Jij,” zegt Visser gedecideerd.

(Lees verder onder de video.)

En zo begint het buitengewoon lezenswaardige interview. Hoe lang speelt Visser nu RuneScape? “Al vier jaar,” vertelt hij met een knipoog. Soufian wil weten hoe oud hij is. Visser geeft een raadselachtig antwoord: “Vorig jaar was ik 25. En volgend jaar 27.” En waar woont hij? “Nootdorp.” “Tussen Texel en België,” voegt hij er nog aan toe, in een poging om grappig te zijn. Maar Visser maakt het zichzelf wel erg makkelijk als hij vragen moet stellen aan Soufian:

“Woon jij in Nootdorp? Ben je ook 26? Speel jij ook al vier jaar?” Op al die vragen antwoordt Soufian met een simpel ‘neej’. Dan zegt Visser: “Ok bedankt. Lol ;)”. En dan is de video afgelopen.

Misschien is het een wanhopige poging van de 27-jarige TON-lijsttrekker om ook jonge kiezers aan zich te binden voor de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Je moet toch wat als de moederpartij op een of twee zetels staat in de landelijke peilingen. Zou hij weten dat RuneScape-spelers over het algemeen nog helemaal geen stemrecht hebben?