Spring naar de content

VVD probeert het met blote agentes en campagnecondooms

Seks verkoopt. Althans, dat is waarschijnlijk het idee achter de verkiezingsacties van lokale VVD-afdelingen, die niet alleen posters ophangen met naakte vrouwen erop, maar ook condooms uitdelen met gevatte teksten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Sommige partijen kiezen ervoor om campagne te voeren in het Turks, of zelfs in het Fries, maar de liberalen van de VVD bewandelen het seksueel getinte pad. In Drenthe heeft de partij bijvoorbeeld een poster opgehangen met een tekening van een naakte politie-agente en de veelzeggende zin: ‘[[popup file=”2010-02/vvddrenthe.png” description=”Kleed de politie niet uit. Stem VVD” align=”inline” ]]’.

De Leidse liberalen zijn dinsdag begonnen met een soortgelijke actie: het uitdelen van condooms met de dubbelzinnige tekst ‘[[popup file=”2010-02/vvdleiden_-_foto_petraborst_copy1.jpg” description=”Voel de liberaal in je!” align=”inline” ]]’. De 32-jarige VVD’er Petra Borst (what’s in a name?) uit Leiden zegt met een knipoog dat het de meest foute campagnegadget is. Dat is misschien wel waar, maar ze zijn in ieder geval niet de enige politici met deze ‘foute gadget’. Was het niet GroenLinks die tijdens de Europese verkiezingen van afgelopen zomer condooms uitdeelde met de uitspraak: ‘Ik heb zin in Europese gemeenschap’?

Eén ding is in ieder geval zeker: politieke partijen verkennen de grenzen in een hevige strijd om de kiezer.