Spring naar de content

P66

‘Nieuwe graaipartij dient zich aan,” kopte De Telegraaf vorige week een tikkeltje activistisch. Een nieuw parkeerplan van D66-Amsterdam waarin de toch al gepeperde hoofdstedelijk tarieven verder worden opgeschroefd, was het lijdend voorwerp. In 2011 en in 2014 zouden automobilisten 20 procent meer moeten betalen. Als klap op de vuurpijl moeten Amsterdammers tijdens kantoortijden hun parkeerplaats afstaan aan ondernemers – ook in de weekeinden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Die weergave van het tamelijk gedurfde plan blijkt echter niet helemaal op feiten gebaseerd. Volgens D66-campagneleider Jan Paternotte klopt er zelfs ‘niets van’. “Ten eerste zegt VVD-woordvoerder Robert Flos in het artikel dat we met ons plan 12,5 miljoen van de burgers vragen; dat is 7 miljoen. Staat gewoon in de notitie. Erg gnant natuurlijk als ze dat niet checken.”

En dan die dwingende parkeertijden? Moeten Amsterdammers tussen negen en zes de stad uit? “Bizar, maar dat hebben ze gewoon verzonnen. We zijn niet eens gebeld,” zegt Paternotte verbouwereerd. Zulke berichtgeving riekt toch naar smaad? “We hebben De Telegraaf gewezen op feitelijke onjuistheden. Hun reactie was: ‘Daar zijn we niet van op de hoogte.'”

Onderwerpen