Spring naar de content

Schrijver geworden

Ghislaine Plag presenteerde afgelopen zaterdag voor de eerste keer het programma Rondom 10. Daarmee nam ze het stokje over van Cees Grimbergen (59), die na elf jaar werd geslachtofferd door het NCRV-management dat had vastgesteld dat de kijker hem ‘saai, serieus en gereformeerd’ vond.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Meneer Grimbergen, is uw opvolgster een stuk frisser?

“Ik heb niet gekeken, het kwam er gewoonweg niet van.”

Wat doet u nu zoal?

“Ik werk nog voor het radioprogramma Met het Oog op Morgen, ik schrijf mijn columns voor het AD Utrechts Nieuwsblad én ik heb op het roc Midden Nederland aan jongeren met een taalachterstand les gegeven. Dat beviel me heel goed en ik ga het over twee weken weer doen.”

Houdt elf jaar Rondom 10 u nog bezig?

“Ik ben net klaar met het eerste hoofdstuk van een boek dat ik erover schrijf. Daarin portretteer ik vijftien oud-gasten. Het is heel bijzonder om die mensen te bezoeken en over ze te schrijven. Het gaat over wat hun optreden in het programma heeft bijgedragen aan de zaak waar ze voor staan. Zo was ik vorige week in Den Helder bij een jonge Antilliaanse vrouw die twee keer te gast was. De eerste keer vanwege de nasleep van een betreurenswaardige steekpartij in die stad en daarna over elf veroordelingen vanwege groepsverkrachtingen in kelderboxen.”

En wat is haar bijdrage?

“Dat lees je na de zomer in het boek!”

Onderwerpen