Spring naar de content

Jonge Socialisten: 'Uitspraken Timmermans niet slim'

PvdA’er Frans Timmermans riep maandag op tot een Haags front tegen de PVV. Wilders’ politiek gaat de samenleving verwoesten, denkt hij. Andere politieke partijen vinden Timmermans uitspraken niet zo verstandig en zelfs dom. Ook de jongerenafdeling van de PvdA is er niet blij mee. Jonge Socialisten-voorzitter Mohammed Mohandis: "Ik vind het niet zo verstandig en slim van hem om andere partijen te vragen mee te werken aan deze ‘uitsluiting’. Ik had het niet zo gedaan in ieder geval."

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

SP-leider Agnes Kant vindt het maar ‘dom, dom, dom’, want ‘nu kan Wilders roepen dat er een cordon sanitaire om hem heen wordt gelegd’. Bovendien vindt Kant het ondemocratisch van Timmermans. Maar wat vindt de nieuwe generatie linkse politici eigenlijk van dit omstreden voorstel?

Rood
We vragen het eerst maar eens aan Rood, de jongerenclub van de SP. Interim-voorzitter Leon Botter is het eens met Kant: “Ik vind het ook dom. Kijk bijvoorbeeld naar België met het Vlaams Belang.” Gaat het er dan om dat de PVV garen spint bij zo’n uitsluiting? “Nee, dat niet alleen. Het is gewoon niet democratisch om een politieke partij bij voorbaat uit te sluiten.”

Met wie zou de SP moeten regeren, misschien wel met de PVV? Botter: “Dat zie ik niet gebeuren. Wij hebben ook principes zoals gelijkwaardigheid. Geert Wilders discrimineert continu.” Wil de SP überhaupt wel regeren? “Zeker weten, we willen dit land socialer maken. Maar de vorming van een eventuele regering laat ik lekker aan de Tweede Kamer-fractie van de SP over.”

Jonge Socialisten
En wat vinden de Jonge Socialisten van het voorstel van partijgenoot Timmermans? Voorzitter Mohammed Mohandis: “Ik vind het goed dat de PvdA duidelijkheid verschaft over een nieuw te vormen coalitie. Het is terecht dat ze vinden dat een coalitie met de PVV ondenkbaar is.” Staan ze dan als een man achter het voorstel van Timmermans? “Nee, ik vind het niet zo verstandig en slim van hem om andere partijen te vragen mee te werken aan deze ‘uitsluiting’. Ik had het niet zo gedaan in ieder geval.” Moet de PvdA niet gewoon de oppositiebankjes in? “We moeten heel veel vertrouwen herwinnen, maar ik vind niet dat we bij voorbaat moeten zeggen dat we de oppositie in gaan. Als we groot worden, gaan we regeren.”