Spring naar de content

Krakers: de morele elite van dit land

Gedoe in Amsterdam. GroenLinks-wethouder Maarten van Poelgeest roept op tot het kraken van een kantoorpand en dat heeft geleid tot grote kritiek op de bestuurder. Collega-wethouder Lodewijk Asscher (PvdA) noemt de AKTIE actie zelfs armoedig. Het is natuurlijk ook wel wat apart dat een wethouder oproept tot iets dergelijks: van andermans spullen blijf je af, tenslotte.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Op het door de Vara-leden betaalde rabiaat progressieve opinieweblog Joop.nl vonden we een ouderwetse pro-kraken reageerder genaamd ‘Ouwe Rukkers’. De mening van deze anonieme meneer of mevrouw over krakers is zo geestig dat we die u niet willen onthouden.

Want: “Krakers hebben een hoogstaand moreel besef omdat zij niet meedraaien in onze consumptiemaatschappij. Zij hebben hierdoor een meer zuivere kijk op de wereld omdat ze niet verregaand geconditioneerd zijn.”

Idealisten, ze bestaan nog! Meer bewijzen dat krakers toch écht de morele elite van dit land zijn vindt u bij de frisse jongens en meisjes van het roze opinieweblog.