Spring naar de content

Wilders volgens VVD’ers Wiegel (68), Rutte (43) en Jonk (26)

U kunt er de klok op gelijk zetten: bij nieuwe verkiezingen roert het Orakel uit Ljouwert Diever Heeze zich altijd. Een groot interview met Hans Wiegel (68) vandaag in Trouw. Onderwerp: de PVV en Geert Wilders versus de VVD. Opmerkelijk: het erelid van de JOVD gaat in tegen de huidige voorzitter van de jonge liberalen-club. “Wilders gebruikt taal die de mijne niet is. Hij mag wel iets meer compassie hebben. Maar ik ben er helemaal niet bevreesd voor dat de samenleving zo zal veranderen als hij groot wordt.” Drie generaties VVD’ers over de PVV.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

JOVD-voorzitter Martijn Jonk (26) zei gisteren in deze kolommen juist het ‘zeer onwaarschijnlijk te vinden dat de PVV en de VVD in een coalitie zouden samenwerken‘. De vraag is dus wiens poltiiek gevoel beter is: dat van de JOVD-voorzitter of dat van het JOVD-erelid. Wij zetten in op meneer Wiegel (Inderdaad, verslaggever dezes mag ‘meneer Wiegel’ zeggen).

Dat de liberalen met Wilders in hun maag zitten moge duidelijk zijn. Zo was gisteren bij Nova te zien dat VVD-voorman Mark Rutte (43) zichzelf maar liefst vijfmaal in een moeilijke spagaat bracht aangaande de man met het Mozart-kapsel. Want wat te denken van de herhaalde uitspraak: “Ik heb niets met massadeportaties (-) een verstandig integratiebeleid zal moeten worden gevoerd.” Wat De Pers-verslaggever Kustaw Bessems op Twitter deed verzuchten: “Om nog relaxter over te komen kan Rutte volgende keer misschien gaan voor ‘Massadeportaties zijn gewoon niet mijn ding‘.

U begrijpt: drie generaties VVD’ers hebben drie verschillende meningen over Geert Wilders. Ze hebben nog drie maanden om een eenduidig geluid te formuleren.