Antifascisten: vooral anti

import de kring 26 feb 2010 Cultuur

Tijdens het maken van dit dubbelnummer kwam HP/De Tijd de meest dwaze campagneposters tegen. Zo zagen we Jan Hamming (PvdA, Tilburg) met een olijk carnavalsmutsje naar stemmen hengelen en vroeg Martientje Kuitenbrouwer (PvdA, Amsterdam-West) kiezers om op twéé maart op haar te stemmen. Ook de VVD (curieuze kreet: ‘Nederland opnieuw’) en D66 (zomaar een mevrouw in beeld, zonder uitleg) sloegen lokaal flaters.

De PVV kampt met een ander posterprobleem: antifascistische onverlaten scheppen er genoegen in de Wilders-posters over te plakken. In Den Haag verdwijnen PVV-boodschappen steevast onder kreten als ‘Geef angst & haat geen stem’ en ‘Geen stem voor racisme!’

In een persverklaring meldt de Haagse AFA (Antifascistische Actie) tegen politici te zijn die ‘het andere mensen puur om hun afkomst moeilijk willen maken’ en ‘zich laten leiden door angst en haat in plaats van te willen werken aan echte oplossingen’.

Wat die ‘echte oplossingen’ zijn, blijft ongewis. De AFA stelt twee 06-nummers beschikbaar voor de pers. Op het ene wordt niet opgenomen, en het andere is buiten gebruik.

Zeker druk met het bedenken van ‘echte oplossingen’.

Reageer op artikel:
Antifascisten: vooral anti
Sluiten