Spring naar de content

Stemgember

De sessie die maandag 15 februari in restaurant Seinpost heeft plaatsgevonden, zou voor wijnjournalist Bruno Vanspauwen (zie elders in dit Eetteam) een nachtmerrie zijn geweest. Tijdens een lunch werden niet minder dan tien sauternes en barsac-wijnen van grote reputatie gekoppeld aan onverwachte gerechten, tien stuks in getal. “En dus nu eens geen foie gras of zoete desserts,” zo meldde Bérénice Lurton-Thomas, de president van het overkoepelend orgaan van verzamelde producenten en tevens eigenaar van het fameuze Chteau Climens uit Barsac, die speciaal voor deze gelegenheid naar Scheveningen was gekomen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Aldus werd bij een langzaam gegaard nekstuk van Iberisch varken haar Climens 1978 geschonken. En inderdaad, behalve een verrassende bleek dat ook een prachtige combinatie. “Veel tropisch fruit, gedroogde vruchten, geroosterde nootjes, een uitzonderlijke frisheid en een fijne peperigheid,” noteer ik. Frits Huffnagel, de Haagse wethouder die verantwoordelijk is voor citymarketing en international affairs, had zijn gemeenteraadsverkiezingsronde even onderbroken voor deze bijeenkomst en nestelde zich aan onze tafel. ‘De wethouder van Feesten en Partijen’, zoals PVV’er Wanda Roelofse hem onlangs noemde, meende in de wijn ook een spoortje ‘gember’ te bespeuren. Zou zomaar kunnen. In zijn geval zal dat dan wel stemgember zijn.